top of page

Vårt koncept​

I samarbete med Studio Karma har vi skapat vad vi anser vara det mest ultimata, funktionella fitnessprogrammet på marknaden, Functional Fitness Training, eller FFT. Du får en balanserad kombination av styrka, kondition och flexibilitet, inspirerad av kampsport och yoga.

cropped-studiokarma_large-1.png
MSA.png

Det tränar dina muskler att arbeta tillsammans och förbereder dem för dagliga uppgifter, genom att simulera vanliga rörelser som att sitta på huk, dra, pressa eller lyfta. Funktionell träning är inriktad på att bygga en kropp som kan utföra verkliga aktiviteter i verkliga positioner, inte bara lyfta en viss vikt i en idealiserad hållning. Kliv ur gymmet och kliv i en hälsosam kropp, skapt att hantera vardagslivet. Välkommen tillbaka till verkligheten!

FFT består av två delar som tränas vid två olika tillfällen:


1.) Dynamisk styrka och kondition: Ett komplett fyspass som använder kampsportsinspirerade övningar för att utveckla din kondition och din dynamiska styrka. Detta pass sker på tisdagar.

2.) Isometrisk styrka och flexibilitet: För att bygga en funktionell kropp är det oerhört viktigt att balansera din träning. Det är därför FFT innehåller ett yogapass med fokus på isometrisk (statisk) styrka och flexibilitet i form av poweryoga och yinyoga. Detta pass sker på torsdagar.

 Tränare 

kampsport norrtälje
kampsport norrtälje

Mats Karlsson är tränaren för styrka och konditions delen. Han är en rutinerad kampsportare som har ett blått bälte i BJJ. Mats brinner för allt som har fitness och träning att göra och med sin bakgrund som lärare är han pedagogisk och strukturerad, två viktiga egenskaper som tränare.

Margit Sundberg håller styrka och flexibilitets delen. Hon är yogalärare hos Studio Karma i flera olika yogaformer, med fokus på ryggyoga och yinyoga. Hon är en legitimerad naprapat och tidigare brandman. Margit är dessutom tidigare elitlöpare med bland annat SM-guld i lag-SM vilket ger henne ett djupare förståelse för kroppens funktionalitet. 

bottom of page