top of page

Schema

Tisdag 18-19 (GI)

Onsdag 18-19 (NO GI)

Torsdag 17-18 (GI)

Lördag 10:30 -11:30 (ÖPPEN MATTA GI/NO GI)

Vårt koncept​

BJJ-programmet är utformat för att ge barnen rörelseglädje och leklust, i kombination med effektiva tekniker som bygger motorik, balans, koordination och självförtroende. Dessutom lär sig barnen ett mycket effektivt självförsvar där de får tekniker till att neutralisera en konfrontation utan slag eller sparkar. Träningen sker under kontrollerade former, i en säker miljö och med respekt för teknikerna och sina träningskamrater.

De flesta kampsporter innefattar att bemöta angriparen med våldsamma slag, sparkar, knän eller armbågar, men i BJJ-programmet har vi en annan inställning. Alla tekniker är rent defensiva och använder inga slag eller sparkar. Dessutom lär vi barn hur man undviker konfrontationer genom ord och att aldrig initiera en konfrontation. Om vi attackeras använder vi icke-våldsamma tekniker för att neutralisera attacken och etablera kontroll tills hjälp kommer.

 

Träningsregler

Regel 1: Gör allt du kan för att undvika fighten.

Regel 2: Om du blir fysiskt attackerad ska du försvara dig själv.

Regel 3: Om du blir verbalt attackerad, följ de tre T-stegen (Tysta, Tala, Tackla).

Regel 4: Slå eller sparka aldrig mobbaren. Kontrollera och förhandla.

Regel 5: Använd minimal kraft och förhandla när du tillämpar submissions.

 

Tränare 

kampsport norrtälje
kampsport norrtälje

Andreas Pedersen har nästan alltid tränat någon form av kampsport, det började med att han tränade och tävlade i brottning under skolåldern men övergick till att träna Taekwondo när han blev äldre och höll på med det i flera år där han tävlade mycket både nationellt och internationell med svartbälte. Under hösten 2019 började han leta efter något nytt i Norrtälje och hittade MSA där han började träna BJJ. Idag har Andreas ett blåbälte och känner att träningen är en lika stor självklarhet som mycket annat i vardagen. Andreas båda söner, Sixten och Valter, tränar BJJ också. 

Christian Barrientos är tvåbarnspappa, ambulanssjuksköterska, utbildad hälsopedagog och har tidigare jobbat mycket med gruppträning. Han har varit med och startat och drivit olika träningsklubbar i Norrtälje. Inom kampsport har Christian tränat Capoeira, boxning och karate men aldrig riktigt fastnat förrän nu med BJJ. Christian är en duktig BJJ utövare och har en son, Melker, som också tränar BJJ.

bottom of page