top of page
  • Skribentens bildMSA

Pandemin närmar sig sitt slut, eller?

Nästan 1,5 år har gått sedan vi fick ändra vår livsstil helt. Vi har varit tvungna att ändra våra planer vad gäller resor, möten, träning, fester, jobb och allt som har med andra människor att göra.


Under december 2020 började vi i Sverige med vaccinationsarbetet och idag är väl över 50% av alla över 18 år vaccinerade, starkt jobbat! Folkhälsomyndighetens nivå 2 gällande anpassningar av smittskyddsåtgärder har nåtts och vi är på god väg till att kunna återgå till våra vanliga liv. Med det sagt, pandemin är inte över än och det är viktigt att vi fortsätter vara försiktiga.


Det kanske är för tidigt för en reflexion om pandemin men här kommer några tankar kring situationen vi befinner oss i just nu:


- Vår vardag är mycket skörare om vad vi trodde. Det räcker med ett virus (som inte är speciellt farligt) för att vända vårt liv upp och ner. Den här tanken tycker jag är mycket läskigt!

- Människor är otroligt kreativa och hittar lösningar när det verkligen behövs. Många verksamheter har tänkt om sina affärsmodeller och hittat nya sätt att fortsätta erbjuda sina produkter och tjänster. Hela vaccinationsarbetet har varit fantastiskt också. Man kan ha olika åsikter om hur lång tid det har tagit att vaccinera oss, men faktumet är att vi har tagit fram ett vaccin för att stoppa det som har påverkat våra liv på ett negativt sätt på väldigt kort tid.

- Vi har insett att det kan vara väldigt effektivt att jobba hemifrån. Förhoppningsvis börjar vi tänka om lite kring våra arbetsplatser och inser att vi kan nå bättre resultat om vi jobbar hemifrån och slipper allt runtomkring pendlandet till jobbet som skapar stress och tidsförlust.

- Motion drabbas enormt av förändrade rutiner och de mest drabbade är de unga. Det här är någonting som är mycket allvarligt och har enorma långsiktiga konsekvenser. Det är viktigt att motivera varandra att hålla igång träningen trots förändrade rutiner.24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page