top of page

Schema

Tisdag 18-19 (GI)

Onsdag 18-19 (NO GI)

Torsdag 17-18 (GI)

Lördag 10:30 -11:30 (ÖPPEN MATTA GI/NO GI)

Vårt koncept​

BJJ-programmet är utformat för att ge barnen rörelseglädje och leklust, i kombination med effektiva tekniker som bygger motorik, balans, koordination och självförtroende. Dessutom lär sig barnen ett mycket effektivt självförsvar där de får tekniker till att neutralisera en konfrontation utan slag eller sparkar. Träningen sker under kontrollerade former, i en säker miljö och med respekt för teknikerna och sina träningskamrater.

De flesta kampsporter innefattar att bemöta angriparen med våldsamma slag, sparkar, knän eller armbågar, men i BJJ-programmet har vi en annan inställning. Alla tekniker är rent defensiva och använder inga slag eller sparkar. Dessutom lär vi barn hur man undviker konfrontationer genom ord och att aldrig initiera en konfrontation. Om vi attackeras använder vi icke-våldsamma tekniker för att neutralisera attacken och etablera kontroll tills hjälp kommer.

 

Träningsregler

Regel 1: Gör allt du kan för att undvika fighten.

Regel 2: Om du blir fysiskt attackerad ska du försvara dig själv.

Regel 3: Om du blir verbalt attackerad, följ de tre T-stegen (Tysta, Tala, Tackla).

Regel 4: Slå eller sparka aldrig mobbaren. Kontrollera och förhandla.

Regel 5: Använd minimal kraft och förhandla när du tillämpar submissions.

 

Tränare 

Mikael Zingmark är en av tre grundare till Norrtälje MMA och har en bakgrund inom boxning, thaiboxning, MMA och brasiliansk jiu-jitsu. Han är blåbälte under Rodney King (Rigan Machado Svartbälte) och har även varit tränare i Crazy Monkey Defense Program.

kampsport norrtälje
bottom of page